UDSMYKNINGER

De største udsmykninger for firmaer og institutioner fra 1999 -2016

Gunslevholm Idrætsefterskole

Min til dato største og mest omfangsrige udsmykningsopgave – fik jeg af bestyrelsen for Idrætsefterskolen Gunslevholm.

Vil du udsmykke vores nye store multisal/sportshal/bevægelsessal og kultursal samt indgangsfoyer med dine kropslige stærke levende malerier?

Wauhhh – sikke en fantastisk mulighed og udfordring. Jeg var ikke i tvivl om at det var elevernes liv og udvikling jeg ville tage udgangspunkt i. Så vi brugte en hel dag sammen i leg, sjov og bevægelse. Med maser af skitser og fotos fik jeg bygget to kæmpe værker op bestående at henholdsvis to og fire lærreder. Jeg lejede en lys opvarmet industrihal i Haslev i et halvt år, hvor jeg fik mig indrettet feminint og skønt samtidig med at jeg arbejdede på kæmpelærrederne fra et stillads – det blev mit andet hjem i den periode.

Resultatet blev:

Eet stor værk på 6,40 x 2,40 meter “En livsrejse”
Eet stort værk på 3,00 x 4,00 meter “En årsrejse”
Fire malerier fra 1,4 x 2,00 til 1,60 x 2,40 meter. “Kropsliv øjeblikke”

Det blev en festlig afsløring, hvor idrætslærerne optrådte til stor fornøjelse for eleverne, som mine modeller.

Nykredit Ringsted

Den for mig lokale Nykreditafdeling i Ringsted gav mig opgaven at udsmykke deres nye lokaler. En af hovedårsagerne var fordi rigtig mange af deres kunder allerede selv havde et Gyrd maleri hængende derhjemme eller i hver tilfælde kendte mig som kunstner. Det ville give en tryghed og genkendelighed for kunderne og noget at snakke om ud over kedelige realkreditlån.

Jeg måtte komme med forslag til en udsmykning af 10 værker , jeg havde udvalgt ud fra de 2D og 3D malerier jeg allerede havde skabt frit i atelieret.

Det var et fantastisk samarbejde jeg havde med deres kunstudvalg. Op og ned – frem og tilbage. Var nu det maleri for erotisk at have hængende og direktørens kontorplads? Osv. osv.

En herlig berigende opgave.

Edlund A/S

Jeg blev tilbudt at udsmykke et af firmadomicilerne hos Edlund A/S, for at skabe liv og glød til deres IT-univers. Dette er Scharwts Hus, der tidligere har tilhørt Carlsberg, hvor jeg også skulle finde et samspil med de unikke rum fra starten af det 20. århundrede.

Lærrederne var så store at de ikke kunne komme ind i mit Mølleatelier, så jeg fik stillet et højloftet lejlighed til rådighed på Broksø Gods de par måneder det tog at skabe malerierne.

Her står direktør Edlund og jeg og betragter en af de færdige værker. En skøn og fed udsmykningsopgave at få lov til at sætte sanselighed til denne verden.

Bruno Hansens snedkerier

Første gang jeg var i Operahuset oplevede jeg en skøn ballet. I pausen gik jeg ud i hallen og  betragtede den 20 meter  ahornbeklæde buede glatte form som operasalen var omgivet af. Jeg så mig selv for mig stå og male mine dansere på denne smukke tredimentionelle flade.

Der er aldrig langt fra tanke til handling hos mig som kunstnerinde. Så jeg fik opstøvet at det snedkeri i Slagelse, der havde vundet konkurrencen om at lave salen smukke skal foran en masse udenlandske udbyder. Jeg kontaktede Bruno Hansen, som elsker kunst og kontakt med innovative personer som ham selv. Så vupti ville han procucere 12 “Operaskaller” til mig, mod at jeg ville skabe malerier på tre af dem og de så skulle hænge i hans firmas indgangsfoyer.

Det blev efterfølgende et fantastisk år med buede ahorntræ som min malergrund i stedet for fladt hørlærred.

Sjælsøgruppen

Direktøren for Sjælsøgruppen ville have levende kunst til sin store vægge i hovedkontoret – han havde allerede investeret i en del skulpturer.

Jeg havde netop malet en del ret store malerier på cirka 1,60 x 3,00 meter med både tangodansere og modern dancere  – han kom på besøg i atelieret og udvalgt seks større værker, som passede smukt ind , da vi fik dem hængt op.

DANA - De selvstændiges A-kassse

Her har jeg udsmykket indgangsfoyeren hos de selvstændiges A-kasse DANA formidlet af Galleri Art for Future.

Vi aftalte at malerierne skulle give udtryk for den frihed og men også det frie fald , det er at springe ud som selvstændig.  Modet der kommer fra hjertet og fra det der er liv inde i hver selvstædig, som den grønne farve symboliserer. Forlæggene var mine modern dance modeller, jeg havde til at springe i en stor professionel trampolin.