Atelieret (Besøg i atelieret)

Besøg i atelieret

Åbent Atelierbesøg 2019

Hver den første søndag i måneden har jeg åbent i atelieret. Her er du meget velkomne uden forudgående aftale.

Du har mulighed for at opleve 50-60 malerier – store som små – skitser som færdige værker. Du kan få en spændende snak med mig, og jeg kan lokkes til at fortælle små historier fra mine inspirationsrejser samt hverdagshistorier fra atelierarbejdet. Tit bliver det også til en hyggesnak med andre nysgerrige gæster.

Jeg byder på perlende cava fra Barcelona eller en druefrisk rødvin fra Mendoza.

1. søndag i måneden 2019

Søndag d. 6. oktober kl. 13-16

Søndag d. 3. november kl. 13-16

Søndag d. 1. december kl. 13-16

På rejserne i ind- og udland henter jeg inspirationen, men det er i atelieret at fordybelsen og selve malerprocessen finder sted.

Jeg arbejder med meget skiftende modeller. Alt fra gode dansevenner, der er her en hel weekend over dygtige studerende fra Statens Modern Dance School, der er her eksperimenterende en dag til professionelle tangodansere, der yder optimalt for deres passion i et par timer ad gangen.

“Det er fantastisk at bo 30 meter fra sin arbejdsplads”

Et par gange om måneden rykker arbejdet ud til kunder rundt i landet.

Et par gange om året rykker det måske til Sydeuropa eller Sydamerika.

Jeg føler mig vildt privilligeret, er dybt taknemmelig og mærker at det at være kunstnerinde i egen mølle er optimalt for min skaberglæde.

Her kan I opleve værker jeg er i gang med; nogle kun i råskitseform, andre har fået første lag lagt på, andre igen har fået påført en let lys akvarelbaggrund og helt andre er gennemarbejdet med mange lag tyk maling på motiverne – måske kun få arbejdsdage fra er være færdige.

Det er også her i atelieret de største færdige malerier (op til 1,60 x 2,40 meter) er udstillet under mine Åbent Atelier Arrangementer .

“Jeg elsker i min egen skaberhule bag de tykke kampestensmure”

Det kræver sit eget fordybende rum at mærke skaberkraften gennemstrømme sig. Jeg kan stå en hel dag og aften uden at have kontakt med andre- end mig selv og min skabergudinde, der støtter min proces med at udtrykke min kroplige farverige glæde ved livet.

Mit skabende udtryksrum

Mit højloftede lyse atelier har jeg etableret på 1. og 2. sal i Førslev Gl. Mølle, beliggende med udsigt til skov og mark i udkanten af landsbyen Førslev mellem Ringsted og Haslev.

Jeg har 6 meter til loftet og på de halv meter tykke rå bjælker har jeg lagt en glasplader til modelarbejde, kunstnerview og meditation.

Her er total ro og kæmpe råderum til fordybelse og udtryk i min skabende proces.

I perioder arbejder og opholder jeg døgnet rundt i atelieret for at blive i mit kunstneriske univers.

“Jeg maler som jeg lever & lever som jeg maler”

Jeg arbejder oftest på flere lærreder ad gangen, da tilblivelsen af mine malerier sker i ryk og etaper. Den ene dag kan jeg gå helt død i eet billede, og starter så med frisk energi på et tomt lærred. En anden morgen vågner jeg og ved lige hvad der skal arbejdes videre med på det maleri, jeg stillede op om aftenen inden jeg faldt i søvn på min store flydemadras.

På rejserne i ind- og udland henter jeg inspirationen, men det er i atelieret at fordybelsen og selve malerprocessen finder sted.

 

 

Udstillingsrum

I underetagen af Førslev Gl. Mølle har jeg indrettet mit hyggelige udstillingsrum.

Følg med mig rundt på besøg i både galleryroom/udstillingsrum og atelier herunder:

Alle mindre og mellemstore færdige malerier er udstillet her  – på vægge eller står lænet af ad væggene.

Een væg er forbeholdt mulighed for at se skiftende malerier hængt op for sig selv eller i en serie i det korrekte lys.

Førslev Gl. Mølle

Historien

Første sten til Førslev Gl. Mølle blev grundlagt i 1891. Fem år senere stod den færdig i 1896 og havde sin glansperiode de følgende fire årtier. I 30erne satte man en eldreven motor på og i midt 50erne lukkede møllen for drift. Den stod og forfaldt indtil midt i 70erne, hvor hatten blev revet ned og så påsat et almindeligt tag i 3. sals højde. Møllen blev de kommende 30 år kun brugt en sjælden gang som festlokale og ellers som udhus.

Overtagelsen

Vi faldt fuldstændig for stedet i efteråret 2002, hvor jeg kunne se de optimale potentielle muligheder for at få mig et helt fantastisk atelier og et skønt udstillingsrum. Der var mange interesserede og vi blev de lykkelige ejere efter lang personlig samtale med sælger, der gerne ville at møllen blev istandsat og til glæde for andre også.

Istandsættelsen

Det tog os ca. ett år at sætte hele bygningen i stand med nyt tag, åbnet op til kip, kæmpe store ovenlys vinduer sat i, topisoleret, alle vægge, forsatsvinduer i, gravet ud til gulvvarme og etableret værkstedskøkken,  kundetoilet og baderum til kunstnerinden.

Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden den kæmpe hjælp og indsats fra min far, tidligere bygmester Gyrd Birger, samt hele min og min mands søde familie og gode venner.

I dag

I dag står den gamle bygning total funktionsdygtig,som et unikt sted for skabelse af kunst samt som udstillingssted. der er åbent for offentligheden 1.søndag i hver måned kl. 13-16.

Åbent Atelier Arr.

Her får du et indblik i forskellige arrangementer, jeg har afholdt i Atelier Førslev Gl. Mølle:

Se kommende arrangementer og events her

Atelierbesøg/Events

Individuel besøg
efter aftale hverdage som weekender

Ring eller skriv og aftal et uforpligtende besøg med mig,
hvis du er på udkig efter et maleri til en gave,
gerne vil hjemlåne et maleri eller to på prøve til dig eget hjem,
overvejer at bestille et kropsportræt og gerne vil høre mere
mv.
Ved ønske om køb af kunsttryk, kunstplakater og kunstkort m.v.
henvises til  offentlig åbent 1. søndag i hver måned samt til  Kunstshoppen her

Offentlig åbent
Atelier & Udstillingsrum
1. søndag i hver måned kl. 13-16.
Alle er velkomne!

Du har mulighed for at opleve ca. 50-60 malerier -store som små – skitser som færdige værker.  Du kan få en spændende snak med kunstnerinden, som oftest kan lokkes til at fortælle små historier fra sine inspirationsrejser samt hverdagshistorier fra atelierarbejdet.

Der bydes på perlende cava fra Barcelona eller en druefrisk rødvin fra Mendoza samt hyggesnak med andre nysgerrige gæster

Se aktuelle datoer her

Gruppebesøg
kan bookes året rundt

Mere info under Events her

Her ligger atelieret